Slut på ursäkterna – du har råd!

En av de vanligaste ursäkterna för dålig hälsa och form, efter hög ålder och brist på tid, är brist på pengar. Här är mitt svar på detta.

Ett löjligt exemplet på detta är proffstyckaren Göran Greider, som troligtvis tjänar betydligt mer än genomsnittssvensken, som skyller på svenska staten för att han är fet och därför vill se subventionering av grönsaker och beskattning av varor med mycket socker, läs mer om detta här.

Du och Göran har råd

Jag ska här sträcka ut en hand till Göran och medge att jag tycker hans förslag på subventionerad hälsokost är en bra idé, dock är jag övertygad om att alla har råd att skaffa sig sin idealkropp oavsett inkomst, och i synnerhet någon så välbärgad som herr Greider.

Kanske jag kan hjälpa honom också om han läser detta. Här kommer några råd.

Ät fetare och ät mindre 

Alltfler vet idag att naturligt fett från kött, smör, avokado och olivolja inte alls är farligt utan tvärtom nyttigt och livsviktigt för vår hälsa. Många tänker dock fel här och tror att ifall de väljer fett som främsta energikälla, istället för kolhydrater måste de vräka i sig lika mycket fett som de brukade äta pasta för att bli mätta.

Men den största poängen med att äta fett för att gå ned i vikt är att man inte behöver äta lika mycket för att bli mätt och därför har lättare att hålla sig till ett kaloriunderskott.

Skippa ett eller flera mål

Om du följer mitt första råd till dess att du vant dig med att använda fett som huvudsaklig energikälla, kommer du märka att du håller dig mätt mycket längre. Om du tittar på hur rovdjur som vargar, tigrar och hundar äter, märker du att de ibland kan gå flera dagar utan att äta.

Om du istället tittar på kossor, grisar och gorillor (djur med väldigt stora magar) ser du att de måste ägna hela dagarna åt att äta växter, löv och andra vegetabilier. Om du inte äter lika ofta sparar du givetvis även pengar.

Träna hemma eller utomhus

Om du inte tycker om att träna ute eller du inte vill trotsa kylan under vinterhalvåret är det inga problem att träna igenom hela kroppen hemma utan ett endaste redskap, du kan hitta tusentals träningsprogram på Google (jag utgår från att du har internetuppkoppling om du läser detta).

Det finns även en uppsjö av böcker som visar du kan träna hemma på olika sätt, om du tjänar lika mycket pengar som Göran Greider kanske du till och med har råd med en tränings-DVD. Om du inte är rädd för lite frisk luft eller dåligt väder kan du träna ute året runt.

Varför inte promenera till och från jobbet om du inte bor alltför långt bort. Runt om i landet har det även byggts alltfler utomhusgym, något passar säkert dig.

Indirekt sparande genom fetare mat och träning 

Svenska folket äter idag fler mediciner än någonsin förut, detta på grund av följdsjukdomar från högt intag av socker och inaktivitet. Utöver kostnader från mediciner drabbas många till följd av dessa sjukdomar även av fler förkylningar, skador i rygg och leder samt psykiska sjukdomar som depression och ångest.

Om du följer de tre föregående förslagen som jag visat inte behöver kosta mer än annars, kommer du med största sannolikhet även behöva färre sjukdagar och färre, om ens några mediciner.

Om du har några frågor eller tillägg till det jag skrivit får du gärna dela detta i kommentarsfältet eller på Leva Fetts egen Facebook. Till nästa gång, spar på pengarna och Lev Fett!

Författare: Ernst Robert Almgren

Medgrundare till Maskulint.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: