Varför du borde bry dig om ditt utseende

Spelar utseende någon roll? Eller är det bara ytliga skitstövlar som anser det? Här argumenterar jag för att en tilltalande fysik ofta är avgörande för framgångar inom flera områden.

Ibland hör jag folk säga saker som ”man ska bara träna för att vara frisk, stark och må bra, inte för att se bra ut” och ”det är bara fjollor som står och flexar framför spegeln eller kameran” och så vidare.

Givetvis finns det exempel på pinsam utseendefixering

Det finns givetvis exempel där utseende är missvisande, det finns till exempel gott om mentalt utmanade bimbos på tv och Youtube som fått för sig att deras åsikt betyder något, bara för att några tusentals sexsvultna män smeker deras ego flera gånger om dagen via nätet.

Eller unga pojkar med låg fettprocent som springer omkring i reality-såpor och gör bort sig i varje bildruta, ofta i alkoholiserat tillstånd.

Men ibland pekar utseende mot en inneboende sanning

Heterosexuella män är attraherade av kvinnor med breda höfter, stora och fasta bröst samt en välformad rumpa och en smal midja, detta beror på att dessa drag signalerar fertilitet.

Det har inget med kulturella normer eller sociala konventioner att göra, det är ren biologi och evolution.

Heterosexuella kvinnor tänder generellt sett på män med breda axlar, stora biceps, en mage med rutor och en bred bringa, för att detta signalerar styrka, dominans och god hälsa.

Både män och kvinnor attraheras av människor med symmetriska ansikten och kroppar hos båda könen.

Givetvis finns det viktigare saker men….

När man väl lär känna en människa på djupet, spelar utseende givetvis en mindre roll.

Men för att komma till det stadiet i en relation måste man oftast initialt hitta något tilltalande hos en människa för att inleda en relation, där har utseendet ofta en avgörande roll.

Samma sak på anställningsintervjun

På samma sätt är det om du går på en anställningsintervju. Det finns gott om hårt arbetande människor med kraftig övervikt som inte tar hand om sitt yttre.

Men det går inte att komma ifrån det faktum att en person som är vältränad och som tar hand om sitt yttre, har ett klart övertag i detta läge.

En synbart vältränad kropp signalerar till en arbetsgivare att denna person är disciplinerad eftersom hen uppenbarligen klarar av att träna hårt och regelbundet.

Dessutom signalerar en vältränad kropp att hen troligtvis kommer att vara sjuk med mindre frekvens och kommer att ha mer energi på arbetsplatsen.

I politiska val

I valet i USA mellan Donald Trump och Hillary Clinton insinuerade Trump att motkandidaten Hillary Clinton inte var vid tillräckligt god hälsa för att bli president.

Det var kanske inte avgörande, men det hade definitivt betydelse. Återigen, en person kan se ut att vara vid god hälsa men ändå vara sjuk, på samma sätt som att en person kan ha en viss övervikt och ändå vara väldigt frisk.

Givetvis finns det gott om undantag (inte minst i Sverige) men vi väljer oftare en ledare som verkar stark och frisk än någon som verkar trött och sjuk.

Initialt är din fysik reklam för ditt inre

Men i ett initialt skede, som vid uppvaktning av en ny partner, vid en arbetsintervju eller under ett politiskt val, spelar utseende roll, åtminstone för att ge ett bra första intryck.

Om du har en kropp som Adonis för att du tränar hårt, äter bra och tar hand om ditt yttre, kan du med gott samvete visa upp detta med några selfies här och där.

Men kom ihåg att du måste leva upp till vad ditt yttre signalerar även i andra sammanhang, som en bra partner, en rättvis chef, en god medarbetare och så vidare.

Om du som jag inte uppnått denna gudalika status ännu är det bara att slita vidare på gymmet och i köket, och som alltid – Lev Fett!

Författare: Ernst Robert Almgren

Medgrundare till Maskulint.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: