Väx eller dö – valet är ditt

Om du inte rör dig framåt varje dag; gör dig själv starkare, smartare och bättre betyder det bara att din tid rinner ut tillsammans med dina möjligheter. Du får ingen andra chans, inget försök att börja om, det är nu eller aldrig.

Det outforskade livet är inte värt att leva – Sokrates

De flesta människor jag ser omkring mig, tyvärr även bland en del vänner och bekanta, lever som om att de bara väntar på att dö. Om du frågar dem:

Varför jobbar du? För att betala räkningarna.

Vad gör du för din hälsa? Försöker att inte bli sjuk

De gör vad de tror förväntas av dem, jobb, villa, volvo, fru och barn, varför då? Därför att ”det är så man gör”. De har sällan någon riktig passion eller större ambition bakom.

Vad spelar det för roll om du går som en zombie genom livet?

Ingenting egentligen, i alla fall inte för mig, såvida du inte tillhör min inre cirkel (vilket du inte kommer göra länge om detta passar in på dig).

För staten och dess olika myndigheter samt de olika multinationella företag de samarbetar med, är detta det bästa du kan göra.

Ingenting är mer värdefullt för makthavarna än enkelspåriga, lydiga konsumenter som bara lever på repeat utan att tänka utanför sin lilla box.

Vad är priset du betalar för att inte leva fullt ut?

Föreställ dig att du får en chans att resa till en extremt exklusiv paradisö i två veckor, som du troligtvis aldrig skulle haft råd att resa till annars. Tänk om du spenderade de två veckorna med att glo på tv eller surfa på internet.

Tänk nu över en stund över hur extremt osannolikt ditt eget liv är, vad som krävdes av dina förfäder för att just du skulle existera just nu med de egenskaper och tillgångar du har?

Det krävs inte mycket för att leva med mer spänning än genomsnittet

Livet är antingen ett vågat äventyr eller ingenting alls – Helen Keller

Nu skulle många komma med de vanliga ursäkterna: jag har inte råd, jag har inte tid, jag är för gammal, jag har barn och så vidare.

Men även om du är en låginkomsttagare som är fyrtio och med tre barn, är dina möjligheter närmast oändliga; jag talar utifrån egen erfarenhet.

Några otroligt lättillgängliga och fantastiska upplevelser

  • Du har sannolikt nära till en fantastisk natur som är fri att besöka (med eller utan barn).
  • Du kan sannolikt gå en kurs inom kampsport, matlagning eller måleri (online eller fysiskt) för nästan ingenting alls.
  • Att resa har aldrig varit lättare eller billigare, lär dig ett nytt språk (du kan låna kursmaterial från närmsta bibliotekt) och res till landet där detta talas.

Gå med i en grupp för yoga, crossfit, för fågelskådning eller vad fan som helst som får dig att lämna din bekvämlighetszon och uppleva något mer än dumburken och ditt 9-17 (eller vad du nu jobbar).

Jag vill träffa fler fullt levande och medvetna människor

Jag har ett själviskt motiv för att skriva dessa ord, även om de kan göra många människors liv ofantligt mycket bättre.

Detta är att jag vill ha fler människor som är vakna och lever fullt ut omkring mig.

  • Människor som gärna hänger med ut och vandrar i naturen ett par dagar.
  • Män och kvinnor som gärna hänger med mig på ett extremrace som Tough Viking eller Spartan, bara för upplevelsen och för att testa sig själva.
  • Människor som är nyfikna på livet och sina egna liv och vad som faktiskt går att göra innan vår tid på jorden är över.

Om du redan är eller vill bli en av dessa män eller kvinnor, kontakta mig för samarbete eller coaching på robertalmgren@live.se och som alltid – Lev Fett!

Författare: Ernst Robert Almgren

Medgrundare till Maskulint.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: