Gör dig själv svårare att döda

Rovdjur väljer ofta att jaga de svagaste och lättaste bytena och undviker helst andra farliga djur som kan skada dem. Med andra ord kan du undvika angrepp enbart genom att vara påtagligt stark och kampduglig.

Ett rovdjur känner lätt igen ett annat rovdjur, på deras självsäkra hållning, på deras fasta blick och på deras styrka eller andra attribut som gör dem farliga i en strid. Om du inte är kapabel till att stå upp för dig själv kommer dina fiender sannolikt att märka det, vare sig du vill eller inte.

Som tur är finns det många sätt du kan börja göra dig själv mer stridsduglig på, men det räcker ofta inte med att vara stark och se farlig ut, här ger jag några personliga exempel från mitt liv.

Stå upp för dig själv

När jag började i gymnasiet fann jag mig själv i en miljö utan allierade och vänner, där kriminella gäng som ofta bestod av icke-svenskar såg en ”töntig svenne” likt mig som en fiende. De flesta andra svenska elever försökte undvika att bli offer genom att förnedra sig själva och smöra för främlingarna, jag valde en annan väg.

Jag blev istället förbannad på att jag skulle behöva vara utsatt enbart för min etnicitet i det land mina förfäder byggt. Så jag började bära en torshammare och kläder som uttryckte nationell stolthet.

Effekten av min trots var för mig oväntad. De svenska elever som uttryckte undergivenhet blev ofta misshandlade och trakasserade av gängen, medan de flesta utländska elever respekterade att jag stod upp för min identitet (precis som de gjorde för sin egen).

Var inte bara stark, men snabb och smidig

Den första kampsporten som jag hängav mig seriöst åt var boxning. Jag hade en fördel tack vare min längd och hade en hyfsat bra räckvidd. Jag var redan då starkare än många jämnåriga killar.

Det jag inte hade var smidighet eller bra kondition, till råga på det led jag även av ansträngningsastma. När jag gick diplom-matcher kunde jag ofta vinna genom råstyrka och teknik. Men när jag mötte en motståndare som hade bra teknik OCH bra flås, blev jag ofta slagen.

Vi tjänar ofta på att fokusera på våra styrkor mer än våra svagheter, men det finns goda skäl till att arbeta på såväl din smidighet som din kondition och teknik även om dessa inte tillhör dina naturliga styrkor.

Om du måste fly

Till skillnad från vad många posörer påstår, finns det faktiskt tillfällen där det är bättre att fly än att fäkta illa. Till exempel om du blir angripen av en stor grupp män beväpnade med tillhyggen eller värre. Någon gång runt 2005 befann jag mig själv i denna situation och var tvungen att lägga benen på ryggen.

Men precis som under min tid med boxningen, var min dåliga kondition i detta fall en livsfarlig svaghet. Det fega gänget hann ikapp mig och misshandlade mig grovt med krossade glasflaskor och annat. Jag fick flera stygn i huvudet och led av PTSD i många år därefter.

På senare år har jag börjat fokusera mer på att bygga en bra kondition, både för att kunna hålla längre i en fight, men även för att bli snabbare om jag jagar eller blir jagad och inte minst för min egen hälsas skull.

Mental hårdhet och lugn

Jag har bara fyra kategorier på denna blogg, en av dessa är ”mental träning”, detta är även av yttersta vikt i detta avseendet. Jag har sett flera starka män bryta ihop eller fly i en farlig situation där de borde stått på sig, enbart för att de saknade mental styrka och förmågan att hålla huvudet kallt.

För någon som aldrig befunnit sig i ett slagsmål blir det ofta en chock att få ett slag i magen eller i ansiktet, det var det definitivt för mig. Jag rekommenderar ingen att söka sig till slagsmål för sakens skull, men däremot kan du bygga viss stryktålighet genom att träna kampsport och genom att sparra med vänner.

Idag har betydelsen av ordet ”cool” blivit väldigt bred. Men från början användes det som slang, framförallt bland svarta gäng i USA, för att beskriva någon som kan hålla huvudet kallt i en farlig situation. Om du inte låter dig bli intimiderad av någon som muckar gräl, utstrålar du en aura av kampvana.

Höj ditt värde för din kvinna och din stam

Desto svårare det är att döda, skada eller stoppa dig, desto högre värde har du för din stam, din partner och dina barn. Detta är en grundläggande egenskap för de flesta individer i en livskraftig grupp.

I en kultur som främjar svaghet, trygghetsnarkomani och självförakt, är din förmåga att stå upp för dig själv fysiskt och mentalt avgörande för dig och din avkommas chanser att överleva.

Börja föra in rutiner i ditt liv idag som gör dig starkare. Läs stoikerna, Nietsche, Jordan Peterson, David Goggins, Wim Hof och andra som ger dig rätt mentala verktyg. Lyft tunga vikter, sprinta upp för backar, jogga långa sträckor, lär dig kampsport, ta kalla duschar.

Ät riktig mat från naturen som du tillagar själv, drick rent vatten, sov ordentligt på natten utan blått ljus. Ha sex med det motsatta könet istället för att se på porr, lär dig livets spel istället för att spela tv-spel. Umgås med människor i verkligheten inte bara på sociala medier. Var stolt, stark, fri och som alltid leva fett!

Författare: Ernst Robert Almgren

Medgrundare till Maskulint.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: