Bli en tålmodig varg

När samhället ställs inför svåra prövningar är det många som står passiva och ser på medan andra står och skriker om undergången. Några få lyckas växa i takt med utmaningarna.

En gentleman är helt enkelt en tålmodig varg – Lana Turner

Jag ser två extrema förhållningssätt i samhället omkring mig. Den första leder människor till att ”leva för dagen” och följa minsta motståndets lag. Den andra gör människor paranoida och överväldigade av allt som händer. Båda dessa synsätt leder till inaktivitet och svaghet.

De som lever likt ett löv i vinden

Den stora massan är till sin natur följare, detta kan vara positivt eller negativt beroende på vem/vilka som leder dem. Men det är inte till dessa människor jag skriver, jag vill nå en minoritet med potential att höja sig över massan.

Till de av mina följare som jag vill se bli en del av min egen stam, nätverk eller mitt brödraskap.

De som lever med kniven mot strupen

Minoriteten av fritänkare är ofta alarmister som ger intrycket av att vara desperata. De säger saker som ”jorden kommer gå under inom tio år” eller ”det är kört för det här landet”. De kanske har rätt eller fel, men de bidrar sällan till något positivt.

Ingen har rest en staty över en kritiker. Vi måste fokusera på att skapa det vi vill ha framför att fördöma vad vi inte vill ha.

Var redo att bita tillbaka men respektera flocken

Hundar är från början domesticerade vargar, de är oftast beroende av oss för mat, boende och trygghet. Vargar är fria, men tvingas jaga för sin föda och hjälpas åt för att försvara den egna flocken.

En varg som agerar besinningslöst mot sin omgivning är inte till någon nytta för vare sig människor eller andra vargar. En varg som inte kan försvara sig kan enbart leva som ett husdjur och är värdelös för sina egna.

Det är endast vargar som är redo att blotta tänderna när det behövs och som kan vila tålmodigt genom kyla och hunger, när vare sig fiender eller byten finns i närheten, som är en tillgång till flocken.   

Var vildsint och vaksam

Jag vill se och samarbeta med fler fria män och kvinnor, som bejakar sin naturliga vildsinthet likt vargarna, men som även är kapabla till att hålla huvudet kallt, studera sitt byte och jaga tillsammans.

Och kom ihåg att rovdjuren alltid går efter de feta bitarna först, resten får asätarna – Lev Fett!

Författare: Ernst Robert Almgren

Medgrundare till Maskulint.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: