Så här kan en avgörande seger se ut

Vår bild av en seger från populärkulturen är ofta grandios och offentlig. Men de avgörande segrarna sker ofta i det dolda och är inte lika sexiga.

När du tänker på ordet ”seger” kanske du ser Rocky Balboa framför dig med uppsträckta armar i boxningsringen framför en enorm publik. Eller så tänker du kanske på när du slog ditt rekord i marklyft på gymmet senast.

Dessa är givetvis bra porträtt av stora personliga segrar, men de mest avgörande segrarna sker ofta i det fördolda och känns inte så roliga i stunden.

Jag i sängen klockan åtta på kvällen

Nej jag talar inte här om sex, utan om mig liggandes under täcket med knorrande mage, irriterad och med bilder av diverse skräpmat i huvudet.

Det är inte en bild jag tycker är kul att dela på Instagram, men för mig var det en avgörande seger. Jag stod emot hungern och alla frestelser för att klara av dag tre i min deff.

Gåendes mot gymmet i spöregnet

Eller den där dagen när du grälat med din pojkvän/flickvän på morgonen, du fick för lite sömn natten innan och till råga på allt blir det storm och spöregn strax innan du ska gå till gymmet.

Det är dessa dagar, inte när allt går din väg, som ofta avgör om du kommer nå hela vägen fram till dina mål.

När du går förbi pizzerian och väljer att laga något nyttigt hemma istället

Du kommer sannolikt inte att mötas av några applåder eller bli omskriven i historieböckerna varje gång du väljer en tonfisksallad istället för en flottig kebab.

Jag säger inte att vi borde få applåder för varje litet bra val. Men avfärda dem inte heller, ofta är dessa ett av stegen mot stordåden som faktiskt är värda att minnas.

Varje litet val under dagen är en röst för eller emot dig själv

Om du kan föreställa dig din värsta fiende i ditt inre, bryr du dig om ifall hen gör sig själv starkare eller svagare?

Föreställ dig nu någon du älskar, din förälder, ditt barn eller din bästa vän, vad önskar du för henne eller honom?

Se dig nu själv i spegeln, vad önskar du för framtid för dig själv? I slutändan är det dina val som bestämmer hur det kommer att gå för ditt framtida jag.

Författare: Ernst Robert Almgren

Medgrundare till Maskulint.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: