Det som står i vägen är vägen!

Historien om killen som föddes perfekt, hade en perfekt skolgång, fick det perfekta jobbet, träffade den perfekta kvinnan och levde sitt perfekta liv i resten av sina dagar. Detta kanske låter eftertraktansvärt för vissa, men är inte ett särskilt intressant livsöde.

Livet förlorar sitt värde utan motgångar

De flesta berättelser som fångar människors intresse har alltid att göra med motgångar, till synes oöverkomliga hinder och om män som trotsar alla odds för att med stor möda och strid till slut lyckas vinna sina drömmar.

Vi är alla fängslade av dessa berättelser eftersom de handlar om att vara människa. Att leva är att lida som Buddha sa för över 2500 år sedan. Men livet är också glädje och framgångar, men dessa skulle omedelbart förlora sitt värde utan kontraster.

Solen måste gå ned för att komma upp igen

Den Romerska kejsaren och Stoikern Marcus Aurelius sa ”det som står i vägen blir vägen”. Vårt samhälle har blivit präglat av trygghetsnarkomaner och glädjedyrkare. Men att bara söka glädje utan att förstå och acceptera betydelsen av lidande är som att klaga över att solen går ned på kvällen eller att du måste vänta mellan måltider.

Livet är en kamp, detta kan låta som ett misantropiskt uttalande, men bara om du saknar en passion för utmaningar och äventyr, något som jag är övertygad finns inom oss alla åtminstone till en viss mån. Detta är anledningen varför jag ofta skriver om hälsa och personlig utveckling i termer som har med krig att göra, inte för att jag är en våldsdyrkare.

Se dina hinder som ärorika strapatser!

Desto större hinder du har att ta dig över, desto större prestation har du att känna dig stolt över. Alla älskar en underdog för när vi ser någon annan bryta sig igenom sina förutfattade förutsättningar så ger det oss hopp om att bryta oss igenom våra egna.

Så se dina egna förutsättningar som ärorika utmaningar, om ditt mål är att få en gudabenådad kropp fast du inte har några fantastiska gener, en personlig kock eller oändligt med tid, så betyder det att när du nått ditt mål så kommer det ha varit en större prestation än för dem som haft detta. Börja där du är och träna för ära!

Författare: Ernst Robert Almgren

Medgrundare till Maskulint.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: