Leva Fett – året som har gått 

Jag har bloggat i över 7 år om olika ämnen, mest om politik, andlighet och personlig utveckling. Men allteftersom jag övergett partipolitiken, och sparat mina teologiska bryderier för mig själv, har det blivit mer fokus på träning och hälsa. Med Leva Fett bestämde jag mig för att låta detta bli mitt nya fokus i livet och skrivandet. 

Med- och motgångar, samt nytt redaktörskap. 

Den 30e juni 2015 startade jag sedermera denna blogg som upplevt både med och motgångar. Den största positiva förändring som skett på Leva Fett var att min gode vän och samarbetspartner Dan Forslund, som är en professionell journalist och författare, erbjöd sig att vara redaktör för detta projekt. Med Dans hjälp har denna sida nått en helt ny nivå av kvalitet. 

Jag ska dock erkänna att jag haft en dålig vana av att lägga ned bloggar efter en kort tid för att kunna starta nya projekt, och under en period hade Leva Fett väldigt få besökare och jag började själv ifrågasätta hela konceptet. Men Dan som nu var redaktör för sidan, övertalade mig att fortsätta kämpa med att höja kvaliteten på artiklarna samt optimera sidan för sökresultat och förbättra användarvänligheten. 

Nya besöksrekord, omnämnanden och högre skrivarfrekvens. 

Idag är jag mer stolt över Leva Fett än något av mina tidigare skrivprojekt och hoppas kunna arbeta med detta många år framöver. Nu ligger för första gången besökarantalet mellan 40-50 besökare om dagen, vilket inte låter så mycket för en lekman, men för en blogg som fokuserar på träning och hälsa är det väldigt bra, eftersom de flesta föredrar att läsa personliga bloggar, om politik eller mode. Leva Fetts FB-sida har 182 följare och på instagram över 280 följare, bland annat en av Sveriges största bloggare och coacher inom styrketräning, Mathias Zachau. 

Den bästa dagen för Leva Fett var när bloggen hade över tusen besökare, främst tack vare ett positivt omnämnande från den kända bloggaren Lchf-ingenjören.  Nu när man ser på statistiken från bloggens start 2015 till idag slutet av 2016 är utvecklingen remarkabel, 782 besökare och 1488 visningar under 2015 mot 5402 besökare och 11651 visningar i år . 

Den mest populära artikeln hittills är ”vad är en ketogen diet? – Hur du skyndar på din fettförbränning” som har 1340 visningar. Sedan förra veckan har jag även ökat uppdateringsfrekvensen på sidan till tre artiklar i veckan, jag kan dock inte lova att upprätthålla detta i ljuset av flera andra projekt, men kommer åtminstone fortsätta att uppdatera bloggen på veckobasis. En av de mest roliga sakerna med bloggandet är att jag vid några tillfällen träffat på mina läsare irl, som känt igen mig och kommit fram för att hälsa och ställa frågor. Faktum är att när jag satt och skrev på denna artikel kom två män fram och berättade att de var intresserade av att påbörja en ketogen diet, och att de hade läst min blogg. 

Vad kan vi vänta oss av Leva Fett 2017? 

Jag tycker inte om att komma med förutsägelser eller att sätta upp alltför långtgående mål inför framtiden, eftersom livet har en tendens att ta sig väldigt oväntade vändningar. Men några förhoppningar från min sida är att Leva Fett fortsätter att växa exponentiellt som den gjort sedan starten. Jag hoppas även på att kunna bygga upp fler relationer med andra bloggare inom träning, hälsa och mindset, för att kunna bredda min egen kompetens, utbyta erfarenheter och nå nya läsare. 

En annan förhoppning jag har, är att kunna interagera mer med Leva Fetts läsare. Jag skulle vilja ha mer ris och ros, konstruktiv kritik och förslag på vad ni läsare skulle vilja se mer av på bloggen, antingen i kommentarsfältet eller på vår FB-sida. Leva Fett är mer än ett koncept, det är en livsfilosofi som innebär; kvalité framför kvantitet, att hellre äta lite och nyttigt än mycket och onyttigt. Att hellre äga några få praktiska plagg än en garderob av skräp från H&M som man aldrig använder och som lätt går sönder, att vara närvarande i livets små mirakel hellre än att jaga efter en prålig livsstil utan innehåll. 

Avslutningsvis vill jag tacka alla som hjälpt mig att göra Leva Fett till vad det är, min redaktör Dan Forslund, alla vänner och min flickvän som gett mig stöd, tips och ibland mothugg för att hjälpa mig och bloggen att utvecklas, och sist men definitivt inte minst – alla läsare och framförallt följare som besökt sidan, kommenterat och gillat Leva Fett på Facebook och Instagram. Utan er vore det inte lika roligt att skriva, tack för allt, gott nytt år och god fortsättning, och som alltid: Lev Fett! 

Författare: Ernst Robert Almgren

Medgrundare till Maskulint.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: