Påminnelse: varför jag tränar 

Se Jag har tidigare skrivit en skrivit en artikel på samma tema som heter ”träna för ära eller beachen” denna artikel spinner vidare på detta ämne och utvecklar min personliga motivation för träning som kanske kan hjälpa dig också att lyfta på röven och träna hårdare om du delar mina värderingar.


För min egen skull!

För min hälsa, mitt välmående, för att klara av och orka med de utmaningar jag möter. För att kunna njuta av livet, sex, nyttig god mat, leka med mina barn när jag blir gammal och kunna vara ett föredöme för dem. Jag tränar för att jag den dag jag ligger inför döden inte ska undra ”hade jag kunnat klara, vara och göra mer?”.

För mina barns skull!

Jag tränar för att kunna vara ett föredöme för mina barn. För att min son ska vilja aspirera till att bli som mig och för att min dotter ska vilja vara frisk och en dag välja en man som lever upp till min standard.  En far är sin sons första hjälte och sin dotters första kärlek, det är en plikt och ett ansvar jag inte tänker försumma.

För mina bröder!

I vår tid är det svårt för män att utveckla de starka band de haft med andra män under större delen av vår existens. En broder (inte automatiskt detsamma som en biologisk bror) är någon som skulle vara redo att riskera sitt liv för dig och som du skulle riskera ditt liv för. I ett sunt och naturligt tribalt samhälle går dina bröder före allt annat utom möjligtvis dina barn.

De går före din kvinna, ditt personliga ego och alla andra personliga intressen. Det är människor du ska lita på i situationer som handlar om liv och död. Jag tränar för att mina bröder med stolthet ska kunna kalla mig broder och lita på min duglighet och lojalitet till dem.

Som representant för mitt folk!

Jag har rest väldigt mycket i mitt liv, främst i södra Europa, men även till Amerika, Afrika och många andra platser. Överallt jag varit har svenskar haft ett väldigt gott rykte. Vi är kända för att vara ärliga, arbetsamma, starka, ståtliga och tappra. Det är mina förfäders förtjänst att det är så. Nu är det min plikt och alla svenskar mäns plikt att upprätthålla det ryktet genom hårt arbete och stora bedrifter.

För gudarna och mina förfäder!

Jag vet naturligtvis lika lite som någon annan om ett möjligt liv efter detta. Men jag väljer att tro, liksom mina förfäder gjorde i tiotusentals år, på att det finns makter bortom denna värld vi inte förstår. Jag väljer att tro att mina förfäder och inte minst nyligen bortgångna släktingar, kan se mig, höra mig och att jag kommer möte dem igen. Jag vill kunna möta döden och allt som kommer därefter med mod och stolthet, och enda sättet att lyckas med det är att leva ett liv jag kan vara stolt över från och med nu.

För min kvinnas skull!

Jag tränar för att min kvinna, som bär på och föder våra gemensamma barn, ska kunna vara stolt över mig, för att hon ska finna mig vara duglig, stark och attraktiv – en riktig man! Jag har många relationer bakom mig och om det är något jag lärt mig är det att kärlek och attraktion mellan en man och en kvinna aldrig är något självklart, utan snarare något flyktigt och förgängligt. Det är upp till mig att leva värdigt för att min kvinna ska älska, beundra och vilja vara med mig. Och det är min kvinnas plikt att vara en lojal hustru, en god mor, kvinnlig, varm, vacker och stöttande.

Den dagen en man och en kvinna tar varandra för givna kommer det vara början till slutet för deras förhållande. Givetvis kan vårt förhållande ta slut ändå, som det står i Eddan ”en kvinnas hjärta är byggd på hjul”, hon kan träffa en annan man eller bara sluta älska mig ändå. I det fallet tränar jag för att vara värdig en annan bättre kvinna som förstår mitt värde, som kan göra mig lycklig och ta hand om våra barn.

Hoppas denna påminnelse kan tjäna dig också i din strävan efter att bli den bästa man du kan bli. Må gudarna stå oss bi, och som vanligt Lev Fett!

Författare: Ernst Robert Almgren

Medgrundare till Maskulint.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: