Priset för steroider, porr, sötningsmedel och andra substitut

För några månader sedan frågade en god vän mig följande ”om du kunde ta ett piller som gjorde att du kunde äta hur mycket kolhydrater och socker som helst utan att gå upp i vikt och utan biverkningar, skulle du ta det?”. Mitt svar på detta var och är nej, i detta inlägg tänkte jag utveckla detta svar.

Problemet med att ta genvägar.

Varför lära oss matematik när det finns miniräknare? Varför promenera när vi kan åka bil? Varför träffas personligen när vi kan tala över telefon? I den moderna världen ställs vi inför många frågeställningar som är unika för vår tid, dvs inte ens en promille av vår existens. Jag är inte emot att ta genvägar, jag använder dagligen sådant som internet, kollektivtrafik och mobiltelefonen, det viktiga är att vara medveten om att varje genväg innebär en tradeoff.

Steroider

Jag ska börja med att säga att jag själv aldrig prövat steroider och inte råder någon annan att göra det heller, inte bara för att det är olagligt, men även för att jag inte vet tillräckligt om det. Jag fördömer dock inte dem som gör det valet. Det finns främst två anledningar till att jag personligen valt att inte ta steroider. För det första för att jag inte vet vad steroider har för hälsomässiga konsekvenser på lång sikt. För det andra vill jag inte vara beroende av något framtaget i ett labb för att upprätthålla styrka och massa.

När jag började styrketräna i tjugoårsåldern var det flera i samma ålder som använde steroider. Dessa personer växte definitivt snabbare än mig i muskelmassa, men så fort de slutade med steroider tappade dom nästan allt de byggt upp lika snabbt. Många fick även hängtuttar och en massa lös hud senare. Jag har dock inga vetenskapliga belägg på att något av detta har med deras intag av steroider att göra, det är bara en personlig observation som gjort intryck på mig.

Sötningsmedel.

Många som följer LCHF och Paleo använder sig av sötningsmedel som gör att maten smakar sötare utan att höja blodsockret särskilt mycket, som Stevia och aspartam. Anledningen till att jag inte gör det är att jag inte vill upprätthålla ett psykologiskt behov av sötsaker, dessutom vet vi väldigt lite om övrig påverkan på kroppen av dessa medel. I naturen behöver du äta flera kilo äpplen för att få i dig så mycket sött som du får i en Coca Cola. Socker är svårt att hitta i stora mängder i naturen av en anledning, det är inte meningen att vi ska äta stora mängder av det.

Pornografi. 

I USA finns det en stor ”NO FAP” rörelse som går ut på att undvika porr och onani. Detta är inte av moraliska skäl,  utan det handlar om att unga män genom forskning och egna experiment upptäckt att när de slutade onanera till porr fick de mer drivkraft, högre testosteron, bättre sexliv och en massa andra hälsofördelar. Att som en singelman gå ut och träffa kvinnor för att få sex kräver mod, sociala kunskaper, att man sköter om sitt utseende och har något att komma med som intresserar kvinnor.

Alltfler unga män (yngre varje år) drabbas av ED (erectile dysfunction = svårt att få upp den). Detta har med porrkonsumtion att göra.  När unga män unga onanerar till filmer med vackra kvinnor som har sex lurar de sina hjärnor till att tro att de själva har sex. Detta gör att när de sen träffar en riktig kvinna som vill ha sex som en normal människa kräver mannens hjärna samma depraverade sexakter han sett på film för att han ska bli hård. Detta är bara en av många mentala problem som orsakas av stor porrkonsumtion, den hugade kan dock googla på ”NO FAP” och lära sig mer.

Poängen med dessa exempel är att det vi gillar mest i livet är det som är svårast att få tag på. Anledningen till detta är att vi ska tvingas göra oss själva starkare, smartare och mer erfarna i jakten på det vi verkligen vill ha,  det är naturens sätt att sålla ut de som bara driver genom livet till förmån för dem som strävar att bli den bästa versionen av sig själv!

Författare: Ernst Robert Almgren

Medgrundare till Maskulint.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: